7/24 Görev Başındayız

12 Eylül 2009 Cumartesi

Polisin 8 saatten fazla çalışması insan haklarına aykırı

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

'Polisin 8 saatten fazla çalışması insan haklarına aykırı'
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, polisin 8 saatten fazla çalışması durumunda karşılığını alması gerektiğini belirterek, "Polisin 8 saatten fazla çalışması insan haklarına aykırıdır." dedi


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki hizmet binasını ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış ve komisyon üyesi milletvekilleri Resul Tosun ve Yılmaz Kaya, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile bir süre sohbet etti. Emniyet Müdürlüğü içinde bulunan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu'nu (MOBESE) gezen Elkatmış ve beraberindekiler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'tan bilgi aldı. MOBESE'de yaklaşık 200 personelin bulunduğunu ve günde 12 saat çalıştıklarını kaydeden Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah buradaki çalışan sayısının 500'e çıkarılması gerektiğini bildirdi.

Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Elkatmış ise, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden önce İstanbul'da başka kurum ve kuruluşları da gezdiklerini ve yıllık rutin ziyarette bulunduklarını kaydetti. Emniyet mensuplarının uzun süre çalışmalarına da değinen Elkatmış "Polisimizin birçok problemleri var. Sayıları az bir defa. Ona rağmen 18- 20 saat görev yapıyor arkadaşlarımız. Polislerimizin, 8 saatten fazla çalışması ve bunun karşılığını alamaması insan haklarına aykırı. Buradan hükümetimize de sesleniyoruz. Buna engel olsunlar, polisimizi bu kadar çalıştırmasınlar. Çalıştırdıklarında da ücretini versinler.'' dedi.

Mehmet Elkatmış ve beraberindekiler MOBESE'deki gezilerinin ardından Emniyet Müdürlüğü'nün C Blok'taki nezarethaneleri gezerek incelemelerde bulundu. Basına kapalı olarak yapılan bu incelemelerin ardından Elkatmış ve beraberindekiler, daha sonra emniyetten ayrıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Polis, Türk Polisi, Türk Polisleri, polis hakları, polisler, polislik, polisolmak, polis haberleri, polis gazetesi, polis aktüel, polis forumu, polis sorunları, özel harekat, çevik kuvvet, polis zammı, pomem, polis akademisi, ipa, polis alımı, polis sınavı, polis sınavları, polis okulları, polis olmak istiyorum, polislik sınavı, fazla mesai
Web: Polise Hakları Verilsin